SORTIDES DE TARDOR I CASTANYES

Aquesta setmana ha sigut molt moguda, com les fulles de la tardor que cauen dels arbres!

Ja tots tenim clar que ha arribat la tardor, amb els nostres carrers i boscos plens de fulles de tots colors: grogues, vermelles, marrons… En aquesta estació preciosa, molts de nosaltres celebrem La Castanyada i, per fer-ho, a l’escola hem fet dues sortides:

El Dimarts, vam anar al parc, on vam jugar molt tots junts. També vam descobrir que hi havia uns arbres dels quals cauen glans i ens vam emportar uns quants cap a la classe… els observarem durant els pròxims dies!

Anem junts al parc!!
Descobrim les nostres ombres!!
Investiguem…
Explorem els glans…
Ens divertim plegats!!

El Divendres, vam estar mirant els vídeos que ens han enviat algunes famílies per tal de formar part d’aquest dia especial a l’escola. Aprofitant que aquests dies hem estat cantant la cançó de la castanyera, la vam cantar i ballar!! Vam gaudir molt amb els vídeos que hem rebut de la família de l’Anna i la de l’Emma!! Moltes gràcies per la vostra participació!

Després, vam preparar el nostre cistell de l’esmorzar i vam anar a demanar unes quantes castanyes AL CASTANYER, que ens esperava a fora de l’escola, a la seva paradeta!!

Com li vam demanar molt bé, va ser molt amable i ens va donar MOLTES CASTANYES per esmorzar, calentones i molt bones!!

Per acabar, vam llegir el conte de llibre de “La castanyera” que ens va portar l’Emma i ens ha agradat molt a tots i totes!

Durant el dia també vam cantar les cançons que ens sabem de la tardor:

“Sóc un bolet, molt petitet…”

“Quan és el temps de collir castanyes, la castanyera, la castanyera…”

“M’agrada la tardor perquè els arbres es despullen…”

SOM LA CLASSE DE LA FESTA MAJOR

Malgrat tots som molt diferents i mostrem preferències ben diverses, cal dir que en arribar a l’escola va sorgir una temàtica que es repetia sovint en el nostre dia a dia:

ELS GEGANTS DE BARCELONA!

A més a més, setmanes després d’iniciar l’escola vam celebrar les festes majors del nostre propi barri. I aquest fet va augmentar la nostra motivació. Les experiències i vivències compartides en el grup aquells dies, van provocar que la nostra atracció no només fos envers els gegants, sinó que també s’ampliés a altres elements importants del nostre folklore:

Un dia al matí però, vam rebre una visita molt especial. Els nens i nenes de P5B volien compartir amb nosaltres que ja havien trobar un nom per la seva classe:

Som la classe de Les Exploradores!

Aquesta notícia va crear en nosaltres la necessitat de pertinença d’un nom que ens identifiques. Tot i que en un primer moment no vas ser tot tant fàcil . Ja que en formular la pregunta :

I vosaltres que voleu ser?

VOLEM SER LA CLASSE DELS GEGANTS, DELS DIABLES, DELS CAPGROSSOS, DELS TRABUCAIRES, DE LA FIRA…”

El nom escollit era molt molt complert, i ens agradava molt , però era una mica llarg. Per això parlant i conversant entre nosaltres vam trobar una solució. Doncs tots aquest elements quedaven inclusos en la nostra decisió final :

” Som la classe de la Festa Major”

I des que vam acordar el nostre nom poc a poc anem descobrint aquestes tradicions.

El nom de la nostra classe ha agradat molt a la resta de nens i nenes de l’escola. Per això sovint comparteixen amb nosaltres tot allò que pensen que ens pot agradar. Així doncs sempre que poden ens regalen una estoneta de xerrar plegats i explicar-nos allò que ens han trobat.

I així és com fruit de la motivació ha sorgit el nostre nom de la classe. Cal dir però que el debat i les opinions que han sorgit en les estones de conversa han estat fonamentals per arribar al consens comú de la nostra primera decisió com grup.

Així doncs benvinguts al bloc de la Festa Major!