Del Cacau a la xocolata.

Després del temps de les carabasses van aparèixer a la classe de les plantes dos beines de cacau que venien d’Amèrica.

La Fernanda, la dona que ens té la classe més neta que una patena, és Americana, de Colòmbia, i diu que allà es planta molt cacau i que fan una xocolata boníssima.

-Volem xocolata! (Com no!)

Les beines són rugoses, fan olor a moniato, o a carabassa, o a meló… i a més a més sonen com una maraca!

A dins hi ha una bola.

És una llavor com la de l’advocat que hi ha plantat.

I no serà un tió?

Així és que decidim obrir-les i veure que tenen a dins.

Llavors, moltes llavors!

Arrggg, és viscós, fa fàstic!

És una gelatina!

La Fernanda ens diu que aquestes llavors cal assecar-les al sol per poder fer la xocolata. Així és que les traiem de la beina i les portem al lloc més solejat de l’escola: la terrassa.

Mentre esperem a que s’assequin apareixen converses sobre el tema.

On podem veure xocolata?

A Amèrica, perquè ho diu la Fernanda.

A la xurreria també tenen xocolata.

A la gelateria de la plaça Concòrdia també hi ha.

Al museu de la xocolata.

Al calendari d’advent.

Al Condis de casa meva hi ha molta xocolata. Jo tinc diners a casa a dins una bossa

La meva germana Valentina també en té…

Les llavors de la terrassa ja no estan viscoses, s’han assecat però falta molt temps encara perquè estiguin seques completament així que decidim comprar-ne unes biològiques que també venen d’Amèrica. Les provem però no ens agraden gens: estan amargues.

La solució apareix de seguida: li posem molt sucre, i també canyella. Així és que ens proporcionem paella i foc per escalfar i ens posem a fabricar la xocolata.

Cal tostar els grans per poder pelar-los. Després cal triturar-los per afegir sucre i canyella i congelar la xocolata. Allà anem!

Ja tenim la pasta de la xocolata llesta per emplatar. La deixarem reposar al congelador un dia sencer i la provarem demà. Demà, serà un gran dia.

Ens ha quedat boníssima!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *